Ovocné a zeleninové štávy

Zeleninové šťávy totiž mohou i v určitých kombinacích přinášet uzdravení jednotlivých nemocí. Přečtěte např.knihu -  Dr. Walker žil to co hlásal. Pil denně několik druhů šťáv a svým studiem a prací na tomto fenoménu pomohl zlepšit zdraví či vyléčit z nemocí tisíce lidí po celém světě. Jezdil na kole, když mu bylo přes 100 let, svoji poslední knihu napsal ve věku 113 let. Dožil se díky svému životnímu stylu 116 let.

***a nebo možná máte někde doma i ty již dnes “staré” knihy - Fit pro život + zeleninové šťávy … atd.

 

Důležitost šťáv z hlediska odstranění škodlivých látek z ovoce a zeleniny

Pokud ovoce či zeleninu odšťavíme, dostaneme nejen čistou šťávu, ale hlavně šťáva je zbavena z 90% všech chemikálíí a pesticidů, kterýmy bylo ovoce ošetřeno. Téměř 90% chemických látek na sebe váže dužina. To je úžasné, souhlasíte? Zvláště přes zimu, kdy je k dostání pouze ovoce a zelenina hodně chemicky upravené pro prodej v supermarketech.

Příjem energie ze šťávy

Syrové šťávy z hlediska zpracování téměř vůbec nezatíží organizmus. Vstřebají se a začnou působit v průběhu deseti až patnácti minut. Srovnejme to například s konzumací masa :) Maso trávíme 6 – 8 hodin a ve střevech může být další 2 až 3 dny.

Rozdíl mezi pitím zeleninové šťávy a konzumací zeleniny

Je velmi podstatný. Při pití šťávy je absorpce živin a enzymů 67% a při konzumaci zeleniny 17%. Doba trávení šťávy je výše uvedených 10 až 15 minut, při konzumaci zeleniny 3 – až 5 hodin.

Proč pít štávy

citace z knihy: „Smysl pití šťáv spočívá vlastně v tom, že učíme tělo schopným přijímat všechny živoucí účinné látky z ovoce a zeleniny co nejrychlejším způsobem, bez zatížení zažívacícho ústrojí prací potřebnou ke zpracování celuózy.

Štávy k léčení nemocí

dr.Walker zpracoval v knize rozsáhlou databázi kombinací šťáv pro léčení všech nemocí.

 

 

 

​ 

 

 

Kontakt

MONIKA E Č E R O V Á - DOTYK Tehovská 25
Praha 10
100 00
monika.ecerova@hotmail.com