Chybějící vitamíny a enzymy do těla doplní naklíčená semena

Například hrášek, nebo fazolovité mungo - stačí nechat v zavařovací sklenici přes noc potopený ve vodě, ráno vodu vylít a sklenici položit na bok, večer opět vodu doplnit a totéž zopakovat dvakrát. Třetí den ráno už si na naklíčeném hrášku, jiné luštěnině či pšenici pochutnáte. 

Enzymy jsou dobré pro naše trávení, pro správnou kyselost v organismu a také pomáhají proti únavě a špatné náladě. 

 
Makové mléko

 „Vyrobte si makové mléko. Je to zdroj vápníku, který nám v dnešních dnech chybí a v máku je ho hodně.

Nemletý celý mák se namočí přes noc do vody, kde nabobtná, ráno ho stačí rozmixovat, přecedit a vypít. Vyzkoušet můžete i bílý mák, je lahodný a chutná po ořeších. Pro doplnění hořčíku je dobré přidat i kousek banánu, nápoj chutná skvěle a pomáhá proti křečím, je dobrý na svaly, nehty i vlasy,“.

Kontakt

MONIKA E Č E R O V Á - DOTYK Tehovská 25
Praha 10
100 00
monika.ecerova@hotmail.com