Připravte si výborný domácí pampeliškový med. Příprava trvá několik minut a překvapí Vás příjemná lahodná chuť. Podobným způsobem můžete připravit sirup či med z třezalky, jitrocele, lípy, černého bezu a podobně.

Pampelišový med

365 kvítků pampelišek

2 celé omyté chemicky neošetřené citróny

2 kg pískového cukru

Postup: Omyté pampeliškové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vše necháme do 2. dne vylouhovat. Druhý den květy vymačkáme nejlépe přes čisté plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený citrón zbavený pecek a cukr. Přivedeme k varu za občasného míchání novou vařečkou. Necháme vychladnout a opět přivedeme k varu tak dlouho, dokud není med dostatečně hustý. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme.

 

 
 

 

Kontakt

MONIKA E Č E R O V Á - DOTYK Tehovská 25
Praha 10
100 00
monika.ecerova@hotmail.com